Wie is Steven Anderson?

De protestantse Amerikaanse voorganger Steven Anderson is behoorlijk omstreden vanwege uitspraken over homoseksualiteit, abortus en de Holocaust. Nadat COC al een oproep deed om Anderson te weren uit Nederland, lieten meerdere partijen uit de Tweede Kamer weten dat ze ook tegen de komst van Anderson zijn. VVD, D66, PvdA en SGP pleitten ook voor een inreisverbod. De NOS kreeg de prediker zelf aan de telefoon en hij bleek niet onder de indruk. “Ze gaan hun gang maar. Ik weet niet waar ze bang voor zijn. Misschien voor de waarheid?” Overigens werd hem al eerder de toegang tot diverse landen ontzegd. Dat deert hem overigens niet. Sterker nog: hij zegt er van te profiteren. “Toen Zuid-Afrika mij de toegang ontzegde, verdrievoudigde mijn online publiek in dat land. Als ik ergens niet binnenkomt, zijn er nog tientallen landen waar ik wel heen kan. En anders bereik ik mijn publiek wel vanuit Tempe, Arizona.”

Advertisements