Christelijke band zegt concert af vanwege “verschil van inzicht homoseksualiteit”

De christelijke aanbiddingsband InSalvation, bekend van onder meer ‘Vul dit huis met uw glorie’, heeft een optreden afgeblazen, omdat dominee Alexander Noordijk, die getrouwd is met een man, daar zou bidden.

De groep zou afgelopen zaterdag 24 september optreden in een sporthal. Het concert zou een samenwerking zijn tussen de kerk waar Noordijk dominee is en de zogenoemde ‘aanbiddingsband’. Aangezien de twee partijen ‘theologisch niet op een lijn liggen’, is op het laatste moment besloten het optreden toch niet door te laten gaan, tot teleurstelling van bijna vierhonderd fans.

Op de socialemediakanalen van InSalvation zijn verschillende reacties te lezen. Jafeth Bekx, bandleider en zanger van InSalvation, geeft aan niet op de situatie in te willen gaan. ,,Het gaat ons er niet om een standpunt tegen mensen in te nemen. We hebben in het intensieve gesprek met elkaar geconstateerd dat we een verschil hebben van inzicht. Uit respect voor deze verschillen en de lokale kerk hebben we ervoor gekozen om deze avond niet door te laten gaan.”